Passend Gewicht achtergrond foto groente

Vragen? telefoon icoontje 06 - 28 559 460

BMI

De BMI (Body Mass Index) geeft de verhouding weer tussen je gewicht en je lengte. Bij de BMI wordt geen rekening gehouden met het vetpercentage en spiermassa. Spieren zijn immers zwaarder dan vet. Mensen met een uitstekende spierbouw zouden volgens het BMI systeem kunnen vallen in de categorie overgewicht.

Sommige bevolkingsgroepen hebben een andere lichaamsbouw, bijvoorbeeld Aziaten en Hindoestanen. Voor hen zijn de BMI-scores anders.

BMI Advies
< 18,5 Ondergewicht Ondergewicht kan een risico zijn voor de gezondheid zijn. Neem contact op met de huisarts, vooral als u veel gewicht verliest in korte tijd, zonder dat u weet hoe dit komt.
18,5-24,9 Gezond gewicht U heeft een gezond gewicht. Dit is belangrijk om hart- en vaatziekten te voorkomen. Probeer dit
gewicht vast te houden.
25-29,9 Overgewicht U heeft een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Check ook uw middelomtrek. Veel vet rond de buik
vormt een extra risico. Door gezond te eten en meer te bewegen, verlaagt u uw risico.
30-34,9 Ernstig overgewicht(obesitas) U heeft een hoog risico op hart- en vaatziekten. Probeer uw gewicht te verlagen. Elke kilo minder telt. Door gezond te eten en meer te bewegen, verlaagt u uw risico.
> 35 Extreme obesitas U heeft een zeer hoog risico op hart- en vaatziekten. Probeer uw gewicht te verlagen. Elke kilo minder telt. Door gezond te eten en meer te bewegen, verlaagt u uw risico.