Passend Gewicht achtergrond foto groente

Vragen? telefoon icoontje 06 - 28 559 460

Specialisatie kinderen

In 2016 heb ik de specialisatie ‘gewichtsconsulent voor kinderen’ afgerond.
Begeleiding van kinderen met gewichtsproblemen vraagt creativitieit. Ieder kind is anders en niet iedere situatie is gelijk. De focus zal liggen op gezonde leefstijl, bewust eten en meer bewegen. Omdat bewegen belangrijk is gaan we eventueel op zoek naar een beweeg maatje.

In de begeleiding van kinderen zet ik de methode in die het best aansluit bij het betreffende kind. Ik beschik daartoe over verschillende tools en heb leuke, uitdagende materialen voor de begeleiding van kinderen van alle leeftijden.

Bij de begeleiding van kinderen en het proces dat we samen ingaan, betrek ik altijd de ouder(s) en/of verzorger(s). De omgeving is belangrijk en mede bepalend voor het succes. Om een goed beeld te krijgen van het voedingspatroon zal het traject, na de kennismaking, starten met het invullen van een voedingsdagboek. Daar maak ik een analyse van en vervolgens gaan we in kleine stappen toewerken naar het doel.

Het bespreken van de voedingsanalyse neemt ongeveer anderhalf uur in beslag en ouders zijn hierbij altijd aanwezig. De vervolgconsulten duren ongeveer een half uur.
Het programma voor kinderen bestaat uit tien consulten en zo nodig meer. In het begin zien we elkaar in principe elke week en na een tijd kunnen we afspreken dat we wat langer tijd laten zitten tussen de consulten.

De consulten doen we zoveel mogelijk wandelend. Lekker in de buitenlucht bespreken we hoe het gaat en wat er nog nodig is om de doelen te behalen.

Wil je meer weten, neem dan gerust contact op voor een kennismakingsgesprek.