Passend Gewicht achtergrond foto groente

Vragen? telefoon icoontje 06 - 28 559 460

Werkwijze

Als gewichtsconsulent en voedingsdeskundige begeleid ik uitsluitend gezonde mensen met overgewicht. Ook mensen met ondergewicht dat geen relatie heeft met ziekte, kunnen bij mij terecht. Je kunt met of zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken. Als het overgewicht een medische of psychische oorzaak heeft, of als sprake is van extreem overgewicht, zal ik je doorverwijzen naar een specialist. Dit kan ook gedurende het traject geschieden.

Kennismaking:

Aan elk programma gaat een kennismaking vooraf. Deze is gratis en vrijblijvend. Ik hoor graag wat je motivatie is en ik vertel wat de mogelijkheden zijn. Ik vind het belangrijk dat jouw motivatie en je doelen verenigbaar zijn met de visie van Passendgewicht. Is er van beide zijden een klik, dan maken we vervolgafspraken. De consulten kunnen in mijn praktijk of desgewenst bij jou thuis plaatsvinden. Woon je in IJsselstein dan zijn daar geen extra kosten aan verbonden.

Voor de start van elk programma vraag ik je om een online vragenformulier in te vullen en om minimaal vijf dagen een voedingsdagboek bij te houden, dit laatste kan digitaal of handmatig. Je houdt bij wat je eet en drinkt op een dag, op welke momenten, enzovoort. De eerste belangrijke stap is hiermee gezet. Het maakt je bewuster van wat je eet en drinkt en geeft inzicht in jouw voedingsgewoonten.

12 weken passendgewicht programma: (8 tot 12 kg gewichtsverlies)

We beginnen het programma met een intake. We bespreken jouw voedingsdagboek. Je wordt uitgebreid gemeten en gewogen, dit geeft onder andere informatie over gewicht, BMI en vetpercentage. Vanuit deze startpositie stellen we jouw persoonlijke gewichtsplan op, rekening houdend met de gewenste doelen. We bespreken hoe je aanpassingen kunt integreren in je dagelijks leven. Ter ondersteuning krijg je een informatiemap.

In de vijf daaropvolgende consulten bespreken we het persoonlijke gewichtsplan en hoe je hiermee uit de voeten kunt. Wat gaat goed en wat valt nog tegen. We bekijken of er aanpassingen nodig zijn. Ik reik je tips aan op het gebied van bewegen, voeding en leefgewoonten. Aan de hand van herhaalde metingen volgen we je vooruitgang.

Aan het eind van het programma kijken we, mede aan de hand van een slotmeting, wat de resultaten zijn. Zijn je doelen bereikt? We bespreken hoe je de ondersteuning van Passendgewicht hebt ervaren en of je zelfstandig verder kunt. Zo nodig maken we vervolgafspraken als dat is gewenst.

4 weken passendgewicht programma: (2 tot 4 kg gewichtsverlies)

De opbouw van het vier weken passendgewicht programma is gelijk aan het 12 weken programma. In plaats van vijf consulten zijn echter twee consulten inbegrepen.

Losse vervolg consulten of vervolgprogramma van 6 consulten:

Bijvoorbeeld als aanvulling op één van de programma’s.

Voedingsanalyse:

Wil je dat ik een voedingsanalyse voor je maak, dan houd je een week lang een voedingsdagboek bij. Aan de hand hiervan stel ik onder andere vast of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, of de hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten in de juiste verhoudingen aanwezig zijn en wat de aandachtspunten binnen jouw persoonlijke voedingspatroon zijn. Vervolgens geef ik je in een persoonlijk gesprek tips en adviezen. Hiervan ontvang je een verslag.

Wil je weten welk programma geschikt is voor jou en welke mogelijkheden er nog meer zijn? Neem dan contact op met Passendgewicht.

Voor informatie over tarieven en vergoedingen klik hier.